20 kesyon soti nan Official Florida Driver License Handbook, tradui. Chwazi yon repons pou wè règ la.
1. Ki longè maksimòm ki pèmèt pou yon bar atèl oswa koneksyon remorquaj estanda, sof si w ap trennen objè long espesifik?
Repons: 15 pye. Manyèl la deklare klèman ke bar atèl la pa dwe depase 15 pye nan longè pou sitiyasyon remorquaj estanda.
Official Florida Driver License Handbook, paj 50 (tradiksyon): “pa dwe plis pase 15 pye long sof si w ap trennen poto, tiyo, machin, oswa lòt objè ki pa ka fasilman demonte”Tèks orijinal an Anglè“not be more than 15 feet long unless you are towing poles, pipes, machinery, or other objects that cannot be easily taken apart”
2. Anba ki kondisyon yon chofè 17 an ki gen lisans ka kondwi yon machin ant 1è nan maten ak 5è nan maten?
Repons: Sèlman si l ap kondwi pou l ale oswa tounen nan travay, oswa si l akonpaye pa yon chofè ki gen lisans ki gen 21 an oswa plis. Manyèl la presize ke yon moun 17 an ka kondwi pandan lè sa yo sèlman si l ap fè navèt pou l ale oswa tounen nan travay, oswa si l akonpaye pa yon chofè ki gen lisans ki gen 21 an oswa plis.
Official Florida Driver License Handbook, paj 33 (tradiksyon): “Yon chofè 17 an ki gen lisans pa ka kondwi ant 1è nan maten ak 5è nan maten, sof si l ap kondwi pou l ale oswa tounen nan travay, oswa si l akonpaye pa yon chofè ki gen lisans ki gen 21 an oswa plis.”Tèks orijinal an Anglè“A 17-year-old licensed driver may not drive between 1 am and 5 am, unless driving to or from work or accompanied by a licensed driver age 21 or older.”
3. Nan yon kwazman louvri san siy kontwòl trafik, ak kiyès ou dwe kite pase si w vle vire agoch?
Repons: Nenpòt machin k ap vini nan direksyon opoze a. Règ yo pou kwazman louvri yo presize ke yon chofè k ap vire agoch dwe bay machin k ap vini nan direksyon opoze a pase.
Official Florida Driver License Handbook, paj 70 (tradiksyon): “ou planifye vire agoch epi gen yon machin k ap vini nan direksyon opoze a.”Tèks orijinal an Anglè“you plan to make a left turn and a vehicle is approaching from the opposite direction.”
4. Ki youn nan sa yo ki liste kòm yon distaksyon komen ki enplike entèraksyon ak kontwòl machin nan?
Repons: Ajiste radyo a oswa kontwòl klima a. Manyèl la liste ajiste radyo a oswa kontwòl klima a kòm yon distaksyon komen, separe de twa prensipal kategori distaksyon yo.
Official Florida Driver License Handbook, paj 42 (tradiksyon): “ajiste radyo a oswa kontwòl klima a;”Tèks orijinal an Anglè“adjusting radio or climate controls;”
5. Ki aksyon kòrèk konsènan yon baraj kwazman k ap bese oswa k ap monte kounye a?
Repons: Frennen epi tann jiskaske baraj la monte nèt oswa bese nèt. Tèks la mande pou w kanpe lè limyè yo ap klere epi anvan baraj la bese, epi li entèdi pase bò kote oswa anba baraj la pandan l ap bouje.
Official Florida Driver License Handbook, paj 64 (tradiksyon): “Se kont lalwa pou w pase bò kote oswa anba yon baraj pasaj—ke l bese oswa l ap louvri oswa fèmen.”Tèks orijinal an Anglè“It's against the law to drive around or under a crossing gate—either down or while being opened or closed.”
6. Nan ki kondisyon yon moun ki pa rezidan dwe jwenn yon lisans chofè Florid nan 30 jou?
Repons: Si li aksepte yon travay oswa enskri pitit li nan yon lekòl piblik Florid. Ekstrè a di klèman ke moun ki pa rezidan ki aksepte travay oswa enskri pitit yo nan lekòl piblik dwe jwenn yon lisans Florid nan 30 jou, pandan ke lòt gwoup ki nan lis la egzante.
Official Florida Driver License Handbook, paj 11 (tradiksyon): “Yon moun ki pa rezidan ( eksepte yon travayè agrikòl migran oswa sezonnye) ki aksepte yon travay oswa angaje nan yon komès, pwofesyon oswa okipasyon nan eta sa a, oswa ki enskri pitit li nan yon lekòl piblik Florid, dwe jwenn yon lisans chofè Florid nan 30 jou pou li ka kondwi yon machin.”Tèks orijinal an Anglè“A non-resident (except a migrant or seasonal farm worker) who accepts employment or engages in a trade, profession or occupation in this state, or enrolls their child in a Florida public school must get a Florida driver license within 30 days in order to operate a motor vehicle.”
7. Kisa yo rekòmande w fè si w wè yon bèt sou wout la epi pa gen okenn machin dèyè ou?
Repons: Frennen fò san bloke wou yo. Tèks la mande chofè yo frennen fò san bloke wou yo si gen espas dèyè yo, olye pou yo vire.
Official Florida Driver License Handbook, paj 79 (tradiksyon): “Si pa gen okenn machin dèyè ou, frennen fò san bloke wou yo.”Tèks orijinal an Anglè“If there are no vehicles close behind you, brake hard without locking your wheels.”
8. Dapre manyèl la, konbyen tan yon machin ki nan dlo flote sou sifas la anvan l koule?
Repons: 30–60 segonn. Ekstrè a espesifye klèman ke dire flote a se ant 30 ak 60 segonn.
Official Florida Driver License Handbook, paj 88 (tradiksyon): “machin ou a ap flote sou sifas la sèlman pandan 30–60 segonn.”Tèks orijinal an Anglè“your vehicle will only float on the surface for 30–60 seconds.”
9. Ki aksyon chofè yo dwe pran lè yon machin ijans ak sirèn oswa limy k ap flache ap pwoche?
Repons: Rale sou bò ki pi pre nan wout la touswit epi kanpe. Chofè yo oblije rale sou bò a epi kanpe, asire w ke kwazman yo rete klè.
Official Florida Driver License Handbook, paj 92 (tradiksyon): “Rale sou bò ki pi pre nan wout la touswit epi kanpe jiskaske machin ijans la pase. Pa bloke kwazman yo.”Tèks orijinal an Anglè“Pull over to the closest edge of the roadway immediately and stop until the emergency vehicle has passed. Do not block intersections.”
10. Ki minimòm vizyon pou chak je pou reponn a kondisyon leta Florid san bezwen yon referans bay yon espesyalis je?
Repons: 20/40. Manyèl la di klèman ke gen vizyon 20/40 oswa pi bon nan chak je pèmèt yon chofè reponn a kondisyon yo san yon referans adisyonèl bay yon espesyalis.
Official Florida Driver License Handbook, paj 27 (tradiksyon): “Vizyon 20/40 oswa pi bon nan chak je, ak oswa san linèt koreksyon, reponn a kondisyon leta yo san referans bay yon espesyalis je.”Tèks orijinal an Anglè“20/40 or better vision in each eye with or without corrective lenses meets state requirements without referral to an eye specialist.”
11. Ki nan kondanasyon sa yo ki mande yon chofè konplete yon kou Amelyorasyon Chofè Debaz (BDI) pou l kenbe lisans li?
Repons: Pase yon limyè wouj. Ekstrè a site pase yon limyè wouj kòm youn nan kondanasyon espesifik ki mande pou konplete yon kou BDI pou kenbe lisans lan.
Official Florida Driver License Handbook, paj 25 (tradiksyon): “◆ pase yon limyè wouj. ◆ depase yon bis lekòl lè li te montre siy li kanpe. ◆ kous sou otowout la. ◆ chofe san respè.”Tèks orijinal an Anglè“◆ running a red light. ◆ passing a school bus when it displayed a stopped signal. ◆ racing on the highway. ◆ reckless driving.”
12. Ki kalite machin nan lis sa a ki eskli nan verifikasyon VIN lè w ap fè tit oswa anrejistreman nan Florid?
Repons: Remòk ak semi-remòk ki peze mwens pase 2,000 liv. Ekstrè a mansyone remòk ak semi-remòk ki peze mwens pase 2,000 liv kòm eskli nan kondisyon verifikasyon VIN.
Official Florida Driver License Handbook, paj 45 (tradiksyon): “Verifikasyon VIN pa obligatwa pou okenn machin nouvo (kèlkeswa si yo achte nan Florid oswa nan lòt eta), ni pou kay mobil nouvo/okazyon, machin rekreyasyon tip remòk (remòk vwayaj, remòk kan, kanpman kamyon, ak remòk rekreyasyon senk wou), ni pou remòk ak semi-remòk ki peze mwens pase 2,000 liv.”Tèks orijinal an Anglè“VIN verification is not required on any new vehicles (regardless of whether purchased in Florida or out-of-state), or new/used mobile homes, trailer type recreational vehicles (travel trailers, camp trailers, truck campers, and fifth wheel recreational trailers), or trailers and semi-trailers with a weight of less than 2,000 pounds.”
13. Kisa yon siklis dwe fè anvan l depase yon moun k ap mache sou trotwa a?
Repons: Bay yon siyal sonò. Règ yo di ke siklis yo dwe bay moun k ap mache yo priyorite epi bay yon avètisman sonò anvan yo depase yo.
Official Florida Driver License Handbook, paj 90 (tradiksyon): “Sepandan, yo dwe bay moun k ap mache yo priyorite epi yo dwe bay yon siyal sonò anvan yo depase yo.”Tèks orijinal an Anglè“However, they must yield right-ofway to pedestrians and must give an audible signal before passing.”
14. Dapre manyèl la, ki distans swivi minimòm ki rekòmande pandan kondisyon meteo ak trafik favorab?
Repons: Kat segonn. Tèks la espesifye klèman ke kat segonn se distans swivi minimòm ki nesesè anba kondisyon favorab.
Official Florida Driver License Handbook, paj 69 (tradiksyon): “Kenbe yon distans swivi minimòm de kat segonn pandan kondisyon meteo ak trafik favorab.”Tèks orijinal an Anglè“Keep a minimum following distance of four seconds during favorable weather and traffic conditions.”
15. Anba ki kondisyon yon demannè egzante de konplete Kou Edikasyon sou Lwa Trafik ak Abi Sibstans (TLSAE)?
Repons: Si yo reyisi pase yon kou edikasyon chofè nan yon lekòl DELAP sètifye. Tèks la deklare ke pase yon kou edikasyon chofè nan yon lekòl DELAP sètifye egzante demannè a de obligasyon TLSAE a.
Official Florida Driver License Handbook, paj 16 (tradiksyon): “Demannè ki reyisi pase yon kou edikasyon chofè nan yon lekòl DELAP sètifye egzante de obligasyon TLSAE a”Tèks orijinal an Anglè“Applicants who successfully pass a driver's education course at a certified DELAP school are exempt from the TLSAE requirement”
16. Ki kondisyon ki genyen pou moun ki pa rezidan ki aksepte yon travay nan Florid konsènan enskripsyon machin?
Repons: Yo dwe jwenn yon sètifika enskripsyon Florid ak yon plak machin nan lespas 10 jou. Ekstrè a espesifye ke moun ki pa rezidan ki travay nan Florid dwe jwenn dokiman enskripsyon nesesè yo nan lespas 10 jou apre yo kòmanse travay yo.
Official Florida Driver License Handbook, paj 45 (tradiksyon): “Moun ki pa rezidan ki aksepte yon travay oswa ki angaje nan yon komès, pwofesyon oswa okipasyon nan Florid; oswa ki enskri timoun pou yo edike nan yon lekòl piblik Florid, dwe jwenn sètifika enskripsyon an ak plak machin nan nan lespas 10 jou apre yo kòmanse travay la oswa enskripsyon an.”Tèks orijinal an Anglè“Non-residents who accept employment or engages in a trade, profession or occupation in Florida; or enrolls children to be educated in a Florida public school, must obtain the registration certificate and license plate within 10 days after beginning employment or enrollment.”
17. Konbyen pwen ou akimile nan yon peryòd 12 mwa ki lakòz yon sispansyon lisans 30 jou pou yon chofè granmoun?
Repons: 12 pwen. Tèks la espesifye ke akimile 12 pwen nan yon peryòd 12 mwa mennen nan yon sispansyon 30 jou.
Official Florida Driver License Handbook, paj 37 (tradiksyon): “◆ 12 pwen nan yon peryòd 12 mwa—sispansyon 30 jou”Tèks orijinal an Anglè“◆ 12 points within a 12-month period—30 day suspension”
18. Anba ki kondisyon li legal pou depase sou dwat?
Repons: Lè gen de oswa plizyè wout ki ap mache nan menm direksyon an. Ekstrè a espesifye ke plizyè wout ki ap mache nan menm direksyon an se yon kondisyon valab pou depase sou dwat.
Official Florida Driver License Handbook, paj 75 (tradiksyon): “Depase sou dwat legal sèlman lè gen de oswa plizyè wout ki ap mache nan menm direksyon an oswa lè machin ou ap depase a ap vire agoch.”Tèks orijinal an Anglè“Passing on the right is only legal when there are two or more traffic lanes moving in the same direction or the vehicle you are passing is making a left turn.”
19. Nan yon kwazman louvri san siy kontwòl trafik, ki moun ki gen priyorite si de machin rive apeprè an menm tan?
Repons: Machin ki sou bò dwat la. Lè machin yo rive an menm tan nan yon kwazman san kontwòl, règ la se kite chofè ki sou bò dwat la pase.
Official Florida Driver License Handbook, paj 70 (tradiksyon): “Si machin yo rive apeprè an menm tan, chak chofè dwe kite chofè ki sou bò dwat yo a pase.”Tèks orijinal an Anglè“If vehicles arrive at approximately the same time, each driver must yield to the drivers on their right.”
20. Konbyen tan yon chofè ki gen mwens pase 18 an dwe kenbe yon lisans aprantisaj anvan l aplike pou yon lisans chofè Klas E?
Repons: Pandan 12 mwa oswa jiska 18yèm anivèsè nesans li, kèlkeswa sa ki rive an premye. Manyèl la espesifye ke minè yo dwe kenbe lisans aprantisaj la pandan yon ane oswa jiska yo rive 18 an, selon ki etap ki rive an premye.
Official Florida Driver License Handbook, paj 16 (tradiksyon): “Dwe kenbe yon lisans aprantisaj pandan 12 mwa oswa jiska 18yèm anivèsè nesans li, kèlkeswa sa ki rive an premye.”Tèks orijinal an Anglè“Must hold a learner’s license for 12 months or until the 18th birthday, whichever comes first.”